小学英语语法常考120道单选题汇总(含答案)

2024年6月510:19:31发布者:小魏魏文库 17 views 举报
总字数:约14460字
第1页

第2页

第3页

语法一:名词

1. I am hungry. Please bring me some ______ .

A. books    B. chairs     C. cakes

2. –What’s your ______ ?

–I like listening to music.

A. name     B. hobby     C. job

3. I’ve got a toothache. I’m going to the______ .

A. park      B. dentist    C. teacher

4. Miss Wang often gives her students ______ on how to learn English.

A. some advice            B. pieces of advices

C. a few advices          D. little advice

5. —Whose ruler is it? —Maybe it’s ______ .

A. Peter    B. Peters    C. Mary’s

6. —How far is your sister’s school from here?

—It’s about two ______ drive.

A. hour’s                   B. hours’

C. hours                    D. hour

7. These are ______ .You can buy a pair for your father.

A. man sock              B. men sock

C. men socks            D. man socks

8. Mr. White is from ______ . He’s______ . He speaks ______ .

A. America, American, English

B. American, America, English

C. America, American, American

【参考答案】

1. C 2. B 3. B 4. A 5. C 6. B 7.C 8. A

语法二:冠词

9. There is ______ egg in the bowl.

A. the         B. a         C./       D. an

10. In ______ winter, it often snows. It’s ______ best season.

A. the, the   B. a, the  C.\, the

11. Mary likes playing ______ basketball, but she doesn’t like playing ______

piano.

A. /;/                         B. the; /

C. the; the                 D. /;the

12. I had ______ headache and stayed in ______ bed for a whole day yesterday.

A. a, the                   B. the, a

C./, /                        D. a, /

13. There is ______ old tree in the picture. And there is ______ young man under

______ tree.

A.an, a, the              B.an ,an ,the

C.the, a ,an              D.a, the an

14. Look, there’s ______ apple tree. ______ tree is very tall. You can see ______

cat under it.

A. an, A, the   B. an, The, a   C. a, The, a

【参考答案】

9. D 10. C 11. D 12. D 13. A 14.B

语法三:代词

15. Please give ______ a cup of tea.

A. I           B. me        C. my   D. mine

16. –Mom, ______ is my friend Jim.

–Nice to meet you, Jim.

A. this is   B. that is   C. it is

17. –What is this in English?

–______ an orange.

A.This is   B. It is       C. That is

18. –Excuse me, is this ______ pen?

–Yes, please pass it to ______ .

A. you; I  B. your; I   C. your; me

19. The skirts are for ______ .

A. you and me        B. you and I

C. I and you            D. me and you

20. Our classroom is brighter than ______ .

A. your   B. yours    C. you

21. This room is mine. That one is ______ .

A. you    B. your     C. yours    D. yourself

22. This is our classroom. ______ is next to ______ .

A. Your, our           B. Your, ours

C. Yours, ours

23. –Are these keys ______ ?

–No, it’s not ______ . It’s ______ sister’s.

A. your, my, my      B. yours, my ,mine

C. yours, mine, my  D. your, mine, mine

24. There isn’t ______ milk in the cup. Would you like ______ juice?

A. some, any          B. any, some

C. any, any

25. I'm really hungry. I need ______ to eat, but there's ______ in the fridge.

A. anything, something  B. nothing, something

C. something, nothing   D. anything, nothing

26. –Do you have ______ pencils?

–No. We can buy ______ .

A. some; some               B. any; some

C. some; any

27. There’s ______ in the meeting room. Shall we have a talk there?

A. somebody              B. anybody

C. nobody                  D. everybody

28. I have two pen friends. One is in America, ______ is in England.

A.the other                B. another      C. other

【参考答案】

15.B  16.A  17.B  18.C 19.A  20.B  21.C

22.C  23.C  24.B  25.C  26.B  27.C  28.A

语法四:形容词

29. Don't go at a ______ light.

A. green    B. yellow    C. red

30. Tony feels very ______ because he failed his English test.

A. happy   B. excited   C. sad

31. The car is ______ than the old one.

A.nice       B. nicer      C. very nice

32. My sister is two years ______ than me.

A. old       B. older     C. the older

33. –Tony, is Mike your twin brother?

–Yes, and I’m ______ than him.

A. more                    B. taller

C. more taller           D. tallest

34.–Your brother is much ______ than you. He can carry the box for you.

–I think so.

A. strong   B. thinner  C. stronger

35. Shanghai is larger than ______ in China.

A. other city              B. the other city

C. the other cities     D. any city

36. Hi! boys and girls, I will tell you ______ .

A. something important

B. important something

C. nothing important

D. important nothing

【参考答案】

29.C 30.C 31.B 32.B 33.B 34.C 35.C 36.A

语法五:  副词

37. —I don't like apples. — ______

A. Me, too.   B. Me, neither.   C. Me, either.

38. My brother goes to school ______ than before.

A. much early           B. much earlier

C. more earlier         D. more early

39. Which season do you like ______ ?

A. better     B. good   C. best

【参考答案】37.C  38.B  39.C

语法六:  介词

40. I usually go to school ______ seven ______ the morning.

A. at, on  B. at, in   C. about, on

41. As we know, Japan is ______ east of China.

A. on      B. to      C. in       D. at

42. What's this ______ English?

A. at       B. in      C. /

43. They always have a party ______ Sunday evening.

A. on      B. at       C. in      D. for

44. I was born ______ May 14. What about you?

A. at      B. in        C. on     D. for

45. They are reading about an English boy ______ the newspaper.

A.on      B.at         C.in

46. The students often go back to school ______ Sunday evening.

A. in      B.on        C. at

47. I saw you waiting ______ someone in the street ______ Sunday morning.

A.at, in                B. at, on

C. for, in              D. for, on

总页数:9
提示:下载前请核对题目。客服微信:diandahome
下载的文档都包含参考答案
特别声明:以上内容(如有图片或文件亦包括在内)为“电大之家”用户上传并发布,仅代表该用户观点,本平台仅提供信息发布。